Címkék

, , , ,

Mostanában bukkantam rájuk, hátha valaki meg akarja próbálni őket.

AVANA Egyesület sci-fi novella pályázata

A pályázaton minden olyan alkotó részt vehet, akinek még nem jelent meg önálló kötete. ( A magánkiadás nem kizáró tényező.)

A pályázat nem jeligés ! Egy pályázó maximum két művel pályázhat. A novellák terjedelme szóközökkel együtt nem haladhatja meg a 40.000 karaktert, és nem lehet kevesebb 2500 karakternél.

A műveket Word doc. formátumban, ( 12 pontos betűmérettel, normál sorközzel) e-mailben kell benyújtani. Az AVANA archívuma számára kérjük 1 nyomtatott példánybeküldését is.

A terjedelmi határok és formai követelmények be nem tartása a pályázatból való kizárást vonja maga után.

Beküldési határidő: 2011. Április 30.

Forrás: avana.hu

Nomád pályázat

Az Írókör.hu és a Krónikák.hu közreműködésében készülő fantasy fanzinhoz keresünk alkotásokat. A fanzin célja, hogy kezdő fantasy íróknak biztosítson megjelenési lehetőséget, és hogy a fantasy irodalmat népszerűsítse.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a fantasy, mint műfaj, eléggé szerteágazó, így annak minden ágazatában szívesen várunk változatos novellákat (urban, dark, high/epic, low, weird, sword & sorcery, mágikus realizmus, stb.).

Amennyiben lehet, kerüljétek a manapság agyonhasználtnak tekinthető történeteket, témákat és karaktereket (vámpírrománcok, lovecrafti ihletésű horror, stb.). A novellának önállóan meg kell állnia a helyét, vagyis ne kelljen ismerni hozzá a világot, és ne legyen valamely más műnek a folytatása sem.

A legjobb novellák nyomtatásban megjelennek, és minden bekerülő szerző jutalma egy jó korsó sör.

Grafikusoknak: egyelőre szeretnénk minden pályázó grafikustól egy portfóliót kérni, hogy azok alapján kiválasszuk, kivel szeretnénk együttműködni. Grafikusra borítók és illusztrációk miatt egyaránt szükség lesz.

A novellákat és a grafikusi portfóliókat a nomadfanzin [kukac] gmail.com címre várjuk.

Terjedelem: maximum 30.000 karakter (szóközökkel).

Grafikusoknak határidő: 2011. március 31
Íróknak határidő: 2011 június 30

Forrás: nomadfanzin.wordpress.com

A harcok véget értek

Március 1-je a nukleáris fegyverek elleni harc és a polgári védelem világnapja. Ebből az alkalomból az LFG.HU novellapályázatot hirdet. Pályázni fantasy, sci-fi vagy horror témában lehet, legalább 5.000, legfeljebb 20.000 karakteres (szóközökkel együtt) művekkel lehet. Egy szerző korlátlan számú novellával nevezhet (társszerzőséget elfogadunk). Csak önálló, eredeti művet fogadunk el. A novellák nem íródhatnak már létező fantasy vagy sci-fi világra, a pályázók teremtsenek önálló mítoszt, hátteret.

A novellának ott kell kezdődnie, ahol a legtöbb heroikus mű befejezi: a harcok véget értek. (Természetesen nem követelmény, hogy nukleáris katasztrófa szerepeljen a novellában, bármilyen globális jelentőségű esemény végével kezdődhet az írás!)

Az ezután következő problémák, helyreállítások, konszolidáció, gazdasági vagy morális döntések, következményeik, alternatívák álljanak az írások középpontjában.

Bővebb információ: lfg.hu

Hírdetés