Címkék

, , , , ,

Két könyvet szeretnék ajánlani, mégpedig – mivel lekes Kindle tulajdonos vagyok – e-könyv formában. Nem elvetendő szempont, hogy olcsóbbak mint a papír könyv.

A kiadó ajánlása:

László Zoltán: Hiperballada

László Zoltán: HiperballadaA Hiperballada alternatív univerzuma csak egy ugrásra van tőlünk: ott, ahol nem történt meg a rendszerváltás, ahol a Szovjetunió uralja a világűrt és megnyerni látszik a hidegháborút. Budapest a Tanácsköztársaság centenáriumát ünnepli, amikor felbukkan néhány rejtélyes művészfilm, és ezek nem csupán egy kallódó fiatal lány, egy sánta technológia-csempész és egy dúsgazdag török család örökösének életét dúlják fel. A szamizdat filmek mögött a tömegek ellenőrzésének még hatékonyabb formája, vagy éppen egy forradalom kiváltó oka is felsejlik – a valóság azonban mélyebbre vezeti őket a rendszer titkaiba, mint azt álmaikban gondolták volna.

Megvásárolható az SFPortál-on.

Nagy kedvenceim Zsoldos Péter könyvei Gregor Man-ről. A kiadó ajánlása:

A Viking visszatér

Zsoldos Péter künyvekGregor Man geológus egy földi expedíció tagjaként utazik a Tau Ceti csillaghoz, ám az űrhajójuk megsérül a csillag körüli törmelékzónában. Leszállásra kényszerülnek egy Földhöz hasonló bolygóra, ahol Gregor Man elszakad társaitól – és egy kőkorszaki ősember, Nogo segítségével bolyong a vadonban. Zsoldos Péter itt egy, a mienkhez képest utópisztikus ember szemén keresztül mutatja be, milyen is lehetett az őskori emberek élete – amíg a főhős meg nem találja az űrhajót és legénységét, ahol már egy bronzkori városállamban találja magát. Az űrhajó rendbehozásához viszont az ókori ember gondolkodását kell megérteniük…

Távoli tűz

Gregor Man a Tau Ceti egyik csillagának földszerű bolygóján ragadt, ahol az Avana nevű, ókori szinten álló város istenkirálya lesz. Rengeteg energiával igyekszik rombolni ezt az “Isten Király”-tekintélyt, tanítani próbálja a város népét – ám korlátozott, olykor meglepő eredményekkel jár. Utópisztikus földi erkölcsök ütköznek az avanai, ókori lehetőségekkel és gondolkodásmóddal…

Az utolsó kísértés

A trilógia záró darabjában Gregor Man avanai tartózkodásának utolsó éveiben járunk – a fő konfliktus az eltérő fejlettségű civilizációk összeütközésének problémája. Mi történik akkor, ha a hasonló szinten álló városállamok közül az egyik – Avana – technológiai ugrást tesz?

A három könyv most egy csomagban vásárolható meg ugyancsak az SFPortál-on.

Kellemes olvasást!

Hírdetés