Címkék

, , , ,

Nem igazán szoktam számvetést készíteni az év végén, most mégis úgy érzem, vissza kell tekintenem egy kicsit, értékelnem ami az írásos vonalon történt.

Ha röviden szeretném jellemezni az évet azt mondanám, hogy kevesebbet írtam, mint akartam. Sokkal kevesebbet. Rengeteg munkám volt az idén, kiküldetésekre is mennem kellett (többször is, egy-egy hétre). A stressz és a leterheltség nem kedvez az írói ihletnek, mondanom sem kell. Habár nem is az ihlettel volt a gond, rengeteg ötletem jött. Inkább arra volt nehéz rávennem magamat, hogy fáradtan, sokszor kiégett aggyal a napi munka után leüljek és írjak.

Nem szeretek újévi fogadalmat tenni, ezért nem is fogadom meg, de azt tervezem, hogy kialakítok egy rutint a rendszeres írásra. Osztom azt a véleményt, hogy nem csak akkor kell írni, amikor megszáll az ihlet, hanem akkor is, amikor épp nincs kedve az embernek. Ilyenkor nehezebb élvezhető írást produkálni, de ha nem is a konkrét történeten dolgozik az ember, foglalkozhat a szereplők kidolgozásával, a világépítéssel vagy szimpla ötleteléssel.

A motiváció mellett persze időt sem volt könnyű találni az írásra. Azt hiszem ezen is segíthet valamelyest a rutin. Például ha reggelente a vonaton kihasználom az időt, és írok.

Nem csak nehézségek adódtak ebben az évben, hanem azért eredmények is születtek. Megjelentettem magánkiadásban egy novellát, megvásárolható a Publioboox-nál.

ebredj-fel-banner-cimmel

Dolgozom egysci-fi novella-gyűjteményen, amelyből néhány novellát már olvashattatok korábban, de tartalmaz új írásokat is. Majdnem kész vagyok a szerkesztéssel, még hátra van az e-könyv elkészítése, formázás, borító. Szeretném elolvastatni előolvasókkal is, ezzel kapcsolatban majd írok egy bejegyzést, amikor odáig jutok. Tartsátok szemmel a blogot, ha szeretnétek egy ingyenes előolvasói példányt.

Szintén dolgozom egy fantasy történeten, kész az első hat fejezet nyers változata. Kisregénynyi terjedelműre tervezem, és egy sorozat első része lesz, amely egyenként is egész és élvezhető, de egy nagyobb ívű cselekmény bontakozik ki részről részre.

Még korábban elkezdtem kidolgozni egy romantikus-akció történetet, de valahogy eltűnt a süllyesztőben. Mostanában ismét előkerült, és valószínűleg ez fog következni a fantasy után. Gondolkodom, hogy részletekben felteszem majd a Wattpad-ra, kísérlet képpen. Van néhány novella is, amelyeket elkezdtem, de megakadtam velük, jó lenne befejezni őket.

Ha belegondolok, akkor össze is állt a jövő évi terv, most már csak neki kell ülnöm és megírnom őket.

Még egy dolog van, amin változtatni szeretnék: gyakrabban írni ide a blogba. A szándék megvan, remélem az élet nem sodor el megint, mint ebben az évben.

Neked milyen éved volt? Milyen terveid vannak 2018-ra?

Hírdetés