A blogról

Amióta általános iskolában megismerkedtem a betűkkel, állandóan olvasok. Klasszikusokkal kezdtem, mint a Hetvenhét magyar népmese, aztán áttértem az ifjúsági olvasmányokra (Delfin könyvek, de régen is volt!). Később “keményebb eledelt” vettem már magamhoz, és a ma napig nem lanyhult olvasási kedvem.

Az írásra való hajlam is ott motoszkált bennem gyerekkoromtól, de hagytam, hogy az élet ügyes-bajos dolgai eltereljék a figyelmemet. 2010 végén kezdtem komolyabban írással foglalkozni, miután alaposan átrágtam magamat néhány könyvön és több száz blogbejegyzésen a témában.

Készül első regényem, az eddig publikált történeteimről a Megjelent írásaim menü alatt olvashattok. Az oldalsávban a Saját írások alatt azok a sztorik olvashatóak, amelyek még nem láttak napvilágot nyomtatott vagy e-köny formában, de úgy gondoltam, közzéteszem őket.

Ez a blog annak az útnak a felvillanásait tartalmazza, amelyet az írással kapcsolatban bejárok.

Hírdetés

2 thoughts on “A blogról”

  1. Ágh István said:

    Mintha már olvastam volna arról, hogy ha magánkiadásra szánom el magam, egyéni vállalkozóvá kell válni. Ez igaz? Tisztelettel: Ágh István

  2. Nem vagyok adószakértő, de a józan paraszti eszem azt mondja, hogy nem feltétlenül. Szerintem ha olyan kiadón keresztül adod ki, mint például a Publio, akkor nem kell vállalkozónak lenni hozzá. A Publio kiadja, te pedig maradsz magánszemély mint író. Persze ha sokat keresel a könyvvel, akkor a személyi jövedelemadót nemigen tudod elkerülni. Viszont, ha te magad akarsz lenni a kiadó, akkor valószínűleg kell hozzá vállalkozás. Mindenesetre érdemes legalább egy adóhoz konyító ismerőst megkérdezni róla.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s