Címkék

, , , , ,

Phoenix PickEgyre többen olvasnak eredeti nyelven, nálam ez az angol irodalmat jelenti. Sci-fi rajongó vagyok, és nemrégen rábukkantam a Phoenix Pick oldalra. Tudományos-fantasztikus könyveket árulnak, és havonta egyhez ingyen hozzá lehet jutni.

Először fel kell iratkozni a hírlevelükre, az e-mail cím link formájában a főoldal tetején megtalálható (némi reklám alatt). Havonta küldenek levelet – ez az ára az ingyenes könyvnek. Az üzenetben van az aktuális könyv szerzője, címe, valamint egy kód, amit a “vásárláskor” meg kell adni.

A kód birtokában megkeressük a Phoenix Pick oldalán a könyvet. Igen, bogarászni kell, de végül is érthető, bevételekből élnek, arra ösztönöznek, hogy nézegesd a többi könyvet is. Persze egyszerű szöveges kereséssel rögtön rábukkanhatunk a kívánt könyvre.

Ebben a hónapban Stephen Leigh The Shape of the Silence című könyve érhető el ingyenesen. Ha a könyv alatti “Free ebook of the month” feliratra kattintunk, egy egyszerű oldalra jutunk, ahol meg tudjuk adni a kódot. Utána már csak arra a kérdésre kell válaszolnunk, hogy rajta vagyunk-e a levelezési listájukon, aztán a letöltési oldalra kerülünk. Ez a könyv pdf, mobi, epub, pdb és lrf formátumban érhető el. Én a mobi file-t szoktam letölteni, közvetlenül a Kindle olvasómra.

Kedvcsinálónak íme a The Shape of the Silence ajánlója:

First contact was never supposed to be like this.

A sudden rift appears in near-earth space, causing electronic components to permanently fail and cause total chaos. As Earth’s fragile technological society disintegrates, no one can answer the obvious question: What is the rift, and who or what has created it?

A new generation comes to age attempting to answer these questions, and Taria Spears, an anthropologist, is selected as part of the crew on the exploratory ship Lightbringer. Lightbringer’s mission is to investigate the worm-hole-like Rift and, if possible, to pass through it to find out what lies on the other side, and to seek some answers.

But what if all they find is an alien culture where sound, not sight is the primary sense?

“Replete with adventure, mystery, and sociological conflict.”—Publishers Weekly

Hírdetés