Címkék

,

Acél és a múlt árnyai – ez a munkacíme a regényemnek, amin dolgozom. Több, mint 51 ezer szót megírtam novemberben, de a NaNo után lassítottam a tempón. Most 57 ezer körül járok, úgy gondolom kb 70 ezer lesz a vége. Hogy miről szól?

Acél Dániel rendőrnyomozó karrierje összeomlik, amikor korrupció vádjával elbocsájtják. Nem csak munkáját veszíti el, hanem a lehetőséget, hogy kideríthesse, ki ölte meg apját tizenöt évvel ezelőtt. Új úton kell elindulnia, hogy tisztázza magát, és kézre kerítse apja gyilkosát. Nem tehet mást, be kell férkőznie a bűnszövetkezetbe, amely felelős lehet kisiklott életéért.

Nemsokára kész lesz a kézirat első, nyers változata. Hagyom pihenni néhány hétig, aztán nekilátok a logikai lyukak befoltozásának, a hiányzó jelenetek megírásának, és a feleslegesek törlésének. Aztán jöhet a szerkesztés bekezdésről bekezdésre, mert, ahogy Hemingway mondta: “The first draft of anything is shit”. Aztán megkérek néhány béta olvasót, hogy rágja át magát rajta, hiszen semmi sem méri jobban egy sztori értékét, mint az őszinte olvasói vélemény. Aztán bedolgozom a hasznos tanácsokat, végül pedig jöhet a csiszolás. Nem hiszem, hogy bármikor is teljesen elégedett leszek vele (amikor azt mondhatám: most kész van). Remélhetőleg a kiadható szintet el fogja érni. És remélem, hogy jó szórakozás lesz az olvasóknak.

Hírdetés